نگهداری از بیماران کرونا در منزل
همه ی ما از سال گذشته شاهد همه گیر شدن ویروس کرونا (covid-19) در کشور ایران و کل جهان هستیم. روزانه تعداد زیادی از هم وطنانمان به این ویروس منحوس مبتلا شده و تعدادی به دلیل وضعیت وخیمی که دارند ، جان خود را از دست می دهند.
حدود 80% از بیماران کرونایی بدون نیاز به بستری شدن و با مراقبت و نگهداری در منزل بهبود می یابند . ولی عده ای که وضعیت وخیمی دارند ، نیازمند بستری شدن در بیمارستان هستند. در ادامه در مورد بیمار کرونایی و نیاز به پرستار برای مراقبت از این بیماران توضیحات بیشتری ارائه خواهیم داد.
به پرستار بیمار کرونا نیاز دارید؟
با ما تماس بگیرید
دلایل نیاز به پرستار بیمار کرونایی در منزل
در دوران اوج کرونا با توجه به وضعیت بیمارستان ها و تعداد زیاد بیماران کرونایی نیاز به مراقب بیمار کرونایی به یک امر ضروری تبدیل شده است. چرا که کادر درمان در این دوران با بحران کمبود جا و کادر درمان در بیمارستان مواجه شده اند. علاوه بر آن محیط بیمارستان کاملا آلوده به این ویروس خطرناک شده و خطر وخیم شده شرایط جسمانی بیمار را افزایش می دهد. بیمار در این محیط روحیه خود را از دست می دهد و این یک امر بسیار جدی است.
از طرفی همه ی بیماران نیاز به بستری شدن ندارند. و می توانند در منزل استراحت کرده و بهبود یابند. به عنوان مثال بیمارانی با علائمی همچون تب پایین ، سرفه ، بی حالی ، گلودرد بدون علائم هشدار دهنده مانند تنگی نفس و مشکلت تنفسی نیازی به بستری شدن ندارند.
در چنین شرایطی استخدام پرستار بیمار کرونایی می تواند کمک زیادی به بیماران و کادر درمان کند.
چه افرادی نیازمند نگهداری از بیماران کرونایی در منزل هستند؟
بحران شیوع کرونا و مبتلا شدن عده ی زیادی از هم وطنانمان باعث شده که برخی ازافراد، نیازمند فردی برای مراقبت از بیماران کرونایی باشند. افرادی با شرایط زیر نیازمند مراقب بیمار کرونایی هستند:
• در صورتی که همه ی اعضای خانواده به طور همزمان به بیماری کرونا مبتلا شوند ، نیاز به پرستار بیمار و فردی که بتواند از آن ها مراقبت کند ضرورت می یابد.
• افراد سالمندی که در خانه تنها زندگی می کنند. نیازمند پرستار سالمند کرونایی هستند.
• استخدام پرستار بیمار کرونایی در برخی از افراد که بیماری زمینه ای دارند ، و در صورت مبتلا شدن به کرونا نیازمند مراقبت تخصصی هستند، ضرورت دارد. چرا که ، این افراد در معرض خطر بیشتری هستند. به عنوان مثال افراد با بیماری دیابت ، بیماری های قلبی ، تنفسی ، بیماری ریوی و..
• برخی از افراد نیز هستند که نزدیکانشان قادر به مراقبت و رسیدگی به آن ها نمی باشند. از این رو به پرستار نیازمند هستند.(به عنوان مثال افرادی که کودک خردسال دارند ، اعضای خانواده که بیرون از خانه مشغول به کار هستند ، افرادی که دور از خانواده هستند و آشنا و دوستی ندارند و…)
کرونا کرونای دلتا : علائم کرونای دلتا + تفاوت کرونای دلتا
وظایف پرستار بیمار کرونایی در منزل
1 – شست و شوی مرتب دست ها
پرستار باید دست های خود را به صورت مرتب ، به مدت 20 ثانیه با آب و صابون بشوید. در صورت عدم دسترسی به آب و صابون از مواد ضدعفونی کننده حاوی الکل استفاده کند.
2 – بیمار باید در هنگام سرفه و عطسه کردن دهان خود را بپوشاند
پرستار باید متذکر این موضوع باشد که به بیمار یاد آور شود در مواقع عطسه کردن ، برای جلوگیری از پخش شدن ویروس کرونا در محیط جلوی دهان خود را بپوشاند.
3 – پرستار بیمار کرونایی و بیمار هردو باید ماسک بزنند
در صورتی که استفاده از ماسک برای بیمار مقدور نباشد. رعایت فاصله ی 1.5 متری با بیمار ضروری است. اما توصیه می شود هر دو مورد با هم رعایت شوند.
4 – پرستار نباید دست های خود را چشم ، گوش و دهان بزند.
پرستاران اغلب در حال انجام کار دست هایشان آلوده می شود ، حال اگر دست پرستار به کرونا آلوده شود و به صورت خود بزند ، خود بیمار کرونایی و عامل پخش کرونا می شود.
5 – نظافت و ضد عفونی سطوح
پرستار باید سطوحی نظیر میزها ، دستگیره ی در ، سرویس بهداشتی ، تلفن و.. را که در معرض تماس مستقیم با بیمار هستند را روزانه ضدعفونی کند.
6 – پوشیدن دستکش برای نظافت بیمار
پرستار باید از تماس مستقیم با مایعات بدن شخص بیمار خودداری کند. در پرستاری از سالمند پوشکی در زمان تعویض پوشک باید از دستکش استفاده کند.
7 – ممنوع ملاقت کردن بیمار کرونایی
تا زمان بهبود بیمار ، پرستار بیمار کرونایی باید بیمار را از ملاقات افراد دیگر منع کند.
8 – پرستار حتما باید دستکش بپوشد
پرستار نباید با خون ، مدفوع و بزاق بیمار در تماس باشد . حتما از دستکش استفاده کند و بعد از انداختن در زباله دستان خود را با دقت شسته و ضدعفونی کند.
9 – ضد عفونی دست ها بعد از کار
پرستار باید برای شستن ظروف بیمار از دستکش ، آب و مایع ضد عفونی کننده استفاده کند. و بعد از تمام شدن کار دستانش را ضدعفونی کند.
مراقبت از بیمارن کرونایی در منزل تحت چه شرایطی باید باشد؟
• اولین گام در مراقبت از بیمار کرونایی این است که ؛ اتاق او را از سایر افراد خانواده جدا کنید. و اتاق مجهز به تهویه هوای مناسب باشد.
• پرستار بیمار کرونایی باید روند درمان دارویی و تغذیه بیمار کرونایی را مطابق با برنامه ریزی دقیق انجام دهد .
• نکات بهداشتی باید به بیمار و تمام افرادی که با او زندگی می کنند ، آموزش داده شود.
• امکانات بهداشتی نظیر ضدعفونی کننده ها و… در دسترس باشد.
• بیمار باید در اتاق جداگانه غذا بخورد. و بیمار نباید برای خوردن غذا از اتاق خارج شود.
• پرستاربیمار باید وسایل بیمار نظیر بشقاب ، لیوان ، قاشق ملافه ، بالش ، لوازم الکترونیکی و…را جدا کند.
• در صورت امکان بیمار کرونایی از سرویس بهداشتی و حمام جداگانه استفاده کند. و در صورت عدم امکان ، بعد از استفاده ، پرستار بیمار کرونایی تمام سطوح را ضد عفونی کند.
• به هیچ عنوان نباید لباس بیمار کرونا را تکان داد.
• پرستار در هنگام دست زدن به زباله و خارج کردن آن از منزل از دستکش و ماسک استفاده کند.
• در صورت امکان باید یک سطل زباله جداگانه برای بیمار در نظر گرفت.
• پرستار برای ضد عفونی کردن لوازم الکترونیک از الکل 70 درصد باید استفاده کند.
• قبل از استفاده از محلول های ضد عفونی کننده ، در مورد نحوه استفاده باید مطالعه کرد. چرا که برخی از این محلول ها برای ضد عفونی کردن باید چندین دقیقه روی سطح بمانند.
لازم به ذکر است که ؛ پرستار بیمار کرونایی علاوه بر مراقبت از بیمار از خود نیز باید مراقبت کند و به مدت 14 روز در قرنطینه خانگی باشد. تا مانع از انتقال ویروس به دیگران شود.
تحت چه شرایطی باید سریعا بیمار را به بیمارستان منتقل کرد ؟
در صورت مشاهده ی علائم زیر باید با اورژانس تماس گرفته و بیمار را سریعا به بیمارستان منتقل کرد:
• تنفس دشوار و تنگی نفس شدید
• درد شدید در قفسه ی سینه
• تشدید سرفه ها
• ادامه داشتن تب بیش از 5 روز
• عدم توانایی در بیدار شدن و احساس گیجی
زمان حضور پرستار منزل
زمان حضور پرستار در منزل به شرایط بیمار و وضعیت جسمانی او بستگی دارد. برخی از بیماران نیازمند پرستار بیمار کرونایی شبانه روزی هستند و عده ای فقط در ساعات مشخصی از روز نیازمند پرستار هستند.
مزایای استخدام مراقب بیمار کرونایی
همانگونه که در بالا نیز اشاره کردیم ، بسیاری از بیماران کرونایی نیازمند مراقبت و رسیدگی ویژه ای هستند.
• پرستار بیمار کرونایی در بهبود روند بیماری کمک زیادی می کند. از آنجایی که کرونا یک بیماری ناشناخته است ، کمک گرفتن از پرستاران با تجربه کمک زیادی به شما خواهد کرد. چرا که افراد متخصص در شرایط بحرانی بهترین عکس العمل را خواهند داشت.
• علاوه بر موارد ذکر شده ، بیمار در خانه احساس آرامش و امنیت بیشتری خواهد داشت.
• مزیت دیگری که استخدام پرستار بیمار کرونایی در منزل دارد این است که خانواده ها می توانند مستقیما از روند بهبودی بیمار با خبر باشند.
• استفاده از خدمات پرستاری در منزل، در مقایسه با بیمارستان مقرون به صرفه تر می باشد. و امکان ابتلا به عفونت های بیمارستانی وجود ندارد.
• پرستار بیمار در منزل فقط به یک بیمار رسیدگی می کند و در واقع پرستار اختصاصی به حساب می آید. و تمام توجه و وقت پرستار بیمار در منزل به سمت یک بیمار است . این در حالی است که پرستاران در بیمارستان به چندین بیمار رسیدگی می کنند.
• حضور پرستار بیمار در منزل باعث می شود که پرستار شرایط پیرامون را در نظر بگیرد و در مراقبت از بیمار آن ها را لحاظ کند.
• مهم ترین مزیت بهره گیری از پرستار بیمار کرونایی در منزل این است که پرستار در زمان تعیین شده از سوی خانواده ، در منزل حضور می یابد.
استخدام پرستار برای مراقبت از بیمار مبتلا به کرونا در منزل
برای استخدام پرستار بیمار حرفه ای به منظور مراقبت از بیمار مبتلا به کرونا می توانید به مرکز آسایش و مراقبت ایده آل مراجعه کنید. این مرکز با در اختیار داشتن کادر مجرب ، متخصص و آموزش دیده گامی موثر در سلامت جامعه برداشته است. این مرکز ، در دوران کرونایی خدمات پرستاری از مبتلایان به این بیماری را به بهترین نحو احسن با پرستارانی باتجربه و متخصص ارائه می دهد.
در صورتی که شما نیازمند پرستار بیمار کرونایی هستید ، می توانید با این مرکز تماس بگیرید. این مرکز خدمات پرستاری را در نقاط مختلف شهر تهران ارائه می دهد . به عنوان مثال : پرستار بیمار در مرزداران ، قیطریه و.. . این مرکز در کوتاه ترین زمان ممکن پرستار مورد نیاز شما را به محل اعزام می کند. در صورت عدم رضایت از خدمات پرستار می توانید با مرکز تماس گرفته و نسبت به تعویض پرستار اقدام نمایید.
4.9/5 – (41 امتیاز)