نتایج یک مطالعه بزرگ که تقریباً ۱۰ سال به طول انجامید نشان می دهد که خوردن حتی مقدار کمی گوشت فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی و مرگ ناشی از آن را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.
کارشناسان می گویند که نمک، مواد نگهدارنده و چربی زیاد این مواد غذایی احتمالا دلیل بروز این مشکل است. آنها با تاکید بر جلوگیری از مصرف چربی های اشباع، افراد را به داشتن رژیم غذایی گیاهی تشویق می کنند. متخصصان توصیه می کنند که غذاهای گوشتی و خصوصا گوشت های فرآوری شده به میزان متوسط مصرف شوند.
محققان دانشگاه مک مستر و علوم بهداشت همیلتون در کانادا دریافته اند که خوردن هفته ای کمتر از ۶ اونس گوشت فرآوری شده می تواند خطر بیماری قلبی و مرگ ناشی از این بیماری را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. این میزان معادل خوردن تنها دو سوسیس در یک هفته است.
مهشید دهقان – نویسنده این مقاله و پزشک موسسه تحقیقات قلب، عروق و سکته مغزی دیوید برالی به هلث آنلاین، گفت: دریافتیم که مصرف ۱۵۰ گرم گوشت فرآوری شده در هفته (بیش از ۵ اونس) با ۴۶ درصد احتمال بیشتر ابتلا به بیماری قلبی عروقی و ۵۱ درصد احتمال بیشتر مرگ در مقایسه با افرادی که گوشت فرآوری شده مصرف نمی کنند مرتبط است.
این مطالعه در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شده است.
دهقان و همکارانش در این مطالعه با تجزیه و تحلیل ۱۳۴،۲۹۷ نفر از ۲۱ کشور جهان، میزان مصرف گوشت و میزان بیماری های قلبی عروقی این افراد را ردیابی کردند.
دهقان گفت: محدودیت اصلی این مطالعه این بود که نتوانستیم روش پخت و پز را برای هر کشور در این پژوهش بگنجانیم. معتقدیم که این محدودیت ممکن است ارتباط بین گوشت قرمز فرآوری نشده و مرغ و نتایج به دست آمده را کاهش دهد و یا تغییراتی داشته باشد.
محققان دریافتند که خوردن سطح متوسط گوشت فرآوری نشده، مانند گوشت گاو و گوسفند و یا مرغ، تأثیر خنثی بر سلامتی دارد.
لیزا ک دیوالد- مدیر برنامه در مرکز پیشگیری و آموزش چاقی مک دونالد در کالج پرستاری دانشگاه ویلانوا، گفت: «مطالعات مشاهده ای می تواند به تعیین پیوندها و ارتباطات کمک کند، اما نمی تواند علت را تعیین کند.
به گزارش ایسنا، وی توضیح داد که یک مطالعه مشاهده ای که به رژیم غذایی و خطرات سلامتی می پردازد، مانند این پژوهش، معمولاً به پرسشنامه متکی است که ممکن است مستعد خطاهای شرکت کنندگان در مصرف یا دست کم گرفتن مصرف آنها باشد. با این حال، حجم نمونه زیاد در این مطالعه کاربردی است.
در سال ۲۰۱۵ ، سازمان بهداشت جهانی (WHO) مصرف گوشت قرمز را “احتمالاً سرطان زا برای انسان” طبقه بندی کرد و شواهد محکمی یافت که مصرف گوشت فرآوری شده با سرطان های روده بزرگ، لوزالمعده و پروستات در ارتباط است. همچنین تحقیقات قبلی از منابع معتبر نشان داده است که گوشت فرآوری شده و قرمز با خطر بیماری های قلبی عروقی مرتبط است. اما آیا این بدان معنی است که باید گوشت را کاملا از رژیم غذایی خود حذف کنیم؟
دیولد گفت: بهترین توصیه من این است که به طور کلی از غذای فرآوری شده خودداری کنید و سعی کنید از غذاهای طبیعی و ارگانیک تر استفاده کنید. سبزیجات، میوه ها و چربی های اشباع نشده با نمک کم بهترین گزینه هستند.
وی نتیجه گیری کرد: بین گوشت فرآوری نشده و فرآوری شده در تعیین تأثیر خطر بیماری های قلبی تفاوت وجود دارد. این اطلاعات برای مصرف کنندگان در انتخاب مواد غذایی سالم مفید است.
منبع: healthline