کارشناس سلامت مادران معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه استفاده از رژیم های غذایی برای کاهش وزن را برای مادران باردار ممنوع دانست و گفت: این افراد باید با روشهای تغذیه ای مناسب وزن خود را کنترل کنند.
فروغ مرادی به منظور کنترل افزایش وزن به زنان باردار توصیه کرد: مصرف چربی ها را کاهش داده و غذاها را به شکل آب پز، بخارپز و یا کبابی طبخ و استفاده کنند.
وی بر اجتناب از سرخ کردن و همچنین حذف کره حیوانی، خامه، سرشیر و نیز جدا کردن چربی های قابل رویت گوشت قرمز و پوست مرغ قبل از طبخ غذا تاکید کرد و گفت: استفاده از شیر و لبنیات کم چرب، محدود کردن مصرف انواع شیرینی ها، کیک های خامه ای، دسرهای پرچرب یا شیرین و تنقلات پرچرب، چیپس و پیراشکی و همچنین محدود کردن مصرف کله پاچه، دل، جگر، قلوه و خودداری از مصرف سوسیس، کالباس و انواع پیتزای چرب نیز در کنترل وزن مادران باردار بسیار مؤثر است.
مرادی در ادامه بر استفاده از میوه های تازه به جای شیرینی، شکلات و بیسکویت در میان وعده و محدود کردن مصرف نان های شیرین، قند و شکر، برنج و ماکارونی به ویژه در وعده شام و استفاده از نان های سبوس دار به جای نان فانتزی تاکید کرد .
وی افزایش دریافت مواد پروتئینی و مواد فیبری را بسیار لازم دانست و بر اصلاح عادات در رفتارهای تغذیه ای و تحرک کافی از طریق پیاده روی منظم در این دوران تاکید کرد.
مرادی گفت: مصرف گوشتهای بدون چربی، مرغ و ماهی -حداقل دوبار در هفته-، مصرف روزانه سبزی خوردن یا سالاد همراه با غذا، استفاده از خود میوه بجای آب میوه در میان وعده، استفاده از خشکبار(برگه زردآلو، کشمش و …) و سبزیهای تازه (هویج، کلم، خیار، گوجه فرنگی و …) بعنوان میان وعده و استفاده بیشتر از انواع حبوبات در سوپ ها و آش ها و همچنین عدم حذف وعده های اصلی غذا ( صبحانه، نهار و شام) نیز برای مادران باردار مفید است.
منبع خبرگزاری ایسنا