برخی از نکات جهت پیشگیری از بروز مشکلات معمول دارویی در هنگام مسافرت عبارتند از :
– داروی خود را به مدت طولانی در اتومبیل نگذارید و از نگهداری آن در پشت شیشه، داخل داشبورد وصندوق عقب ماشین خودداری کنید.
– رانندگان وسایل نقلیه لازم است قبل از مصرف دارو از خوابآور نبودن آن اطمینان حاصل کنند.
– چنانچه داروی شما به طور مرتب باید مصرف شود مانند داروهای ضد تشنج، افسردگی، دیابت، چربی خون، قلبی و برخی داروهای مسکن و آنتی بیوتیکها، مقدار کافی دارو برای تمام مدت سفر همراه داشته باشید.
– در خصوص بیماران دیابتی، همراه داشتن انسولین یا داروی مصرفی برای تمام مدت سفر، دستگاه کنترل قند خون، وسایل مورد نیاز تزریق و مواد قندی سریعالجذب مثل قند حبهای، نبات، بیسکوئیت یا آبمیوه الزامی است.
– بیماران مبتلا به فشار خون بالا، بهتر است دستگاه اندازهگیری فشار خون و داروهای مصرفی خود را همراه داشته باشند.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اسم ژنریک نام اصلی دارو است و اسم تجاری نامی است که کارخانه تولید کننده برای دارو انتخاب میکند. بهتر است علاوه بر اسم تجاری، نام ژنریک داروی خود را هم بدانید. به عنوان مثال داروی دیکلوفناک با نامهای تجاری آلفن ایکس، پین آف، مدافناک و ولتارن در بازار دارویی موجود میباشد.
– چنانچه ضمن حرکت اتومبیل، قطار، کشتی و یا هواپیما دچار سرگیجه و حالت تهوع میشوید، به خاطر داشته باشید با مصرف ۱ یا ۲ قرص ۵۰ میلی گرمی دیمن هیدرینات، نیم ساعت قبل از شروع سفر و تکرار یک قرص هر ۴ تا ۶ ساعت یکبار در طی سفر، میتوان عوارض ناشی از حرکت، تهوع و سرگیجه را برطرف کرد.
– هنگام بروز اسهال در مسافرت از مصرف خودسرانه دارو خودداری کنید. در اغلب موارد ابتلا به اسهال و استفراغ، مصرف آنتی بیوتیک ضرورتی ندارد. برای پیشگیری از خطر کاهش آب بدن، مصرف مایعات زیاد ضروری است و در اسهال شدید میتوان از محلول ORS استفاده کرد.
– بهتر است در زمان بیماری از مصرف غذاهای چرب و سرخ شده، غذای آماده و کنسروی اجتناب شود. در کودک شیرخوار مبتلا به اسهال، مادر باید بیش از مواقع عادی به کودک خود شیر دهد.
– هیچ گاه داروهای بزرگسالان را به اطفال ندهید. توجه داشته باشید هیچ قانون کلی جهت نصف کردن دوز بزرگسالان برای مصرف کودکان وجود ندارد.
– آب، بهترین آشامیدنی برای مصرف داروهاست.
منبع خبرگزاری ایسنا